Het wondermooie sprookjesballet voor kinderen

Sneeuwwitje, het sprookjesballet met live orkest & verteller Jeremy Vandoorne keert tijdens de kerstvakantie terug naar ​Capitole Gent!

Wegens groot succes herneemt Prima Donna Events Sneeuwwitje, het sprookjesballet voor kinderen (vanaf 3 jaar). Het eeuwenoude sprookje over de beeldschone prinses Sneeuwwitje en de zeven dwergen toveren we om tot een magisch dansspektakel! Professionele balletdansers, een live symfonisch orkest en verteller Jeremy Vandoorne zorgen voor een onvergetelijke ervaring op 4 & 5 januari 2024 in Capitole Gent! Jij komt toch ook tijdens de kerstvakantie naar het allerleukste kinderballet?

Scènebeelden

Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events

​In een mix van theater en ballet neemt verteller Jeremy Vandoorne jullie mee doorheen dit magische sprookje.
Kom en beleef een betoverende namiddag met Sneeuwwitje en de zeven dwergen!

Met een live symfonisch orkest
Professionele balletdansers
Jeremy Vandoorne als verteller
Voor kinderen vanaf 3 jaar
Duur: 1u15 inclusief pauze
Een onvergetelijke middag voor de kleinste balletliefhebbers

Sfeerbeeld Prima Donna Events
Sfeerbeeld Prima Donna Events

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND…
WIE WORDT DE ALLERLEUKSTE VERTELLER VAN HET LAND?

Niemand minder dan Jeremy Vandoorne, gekend als Xavier uit ROX, zal de rol van verteller in “Sneeuwwitje, het sprookjesballet” op zich nemen. Geen evidente rol voor Jeremy Vandoorne, hij moet het sprookje bij de allerkleinste balletliefhebbers op een boeiende, interactieve manier met de nodige humor overbrengen. Maar daar vreest Jeremy Vandoorne helemaal niet voor, integendeel.

“Ik ben verheugd dat Prima Donna Events met dit project tot bij mij kwam. Het is de eerste keer dat ik meespeel in een balletproductie maar ik sta te popelen om eraan te beginnen. Gelukkig moet ik niet mee dansen, dus wie daar op had gehoopt moet ik teleurstellen, geen roze tutu of plié voor mij. Maar daar gaat dan ook mijn kus aan Sneeuwwitje ;).

Het is mijn rol om een sterke mixvorm van acterende/presenterende monoloog te brengen om het geheel woordelijk te overkoepelen en zo op een interactieve en boeiende manier het sprookje te vertellen aan de kleine balletliefhebbers.
In een mix van theater en ballet met live symfonisch orkest willen we de kleine en grote dansliefhebbers een onvergetelijke middag bezorgen met dit uniek concept.

Ik ben blij dat Prima Donna Events naast de professionele balletdansers en muzikanten voor mij koos in deze hoofdrol.”

Het verhaal

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND…

Het eeuwenoude sprookje van de gebroeders Grimm wordt omgetoverd tot een magisch dansspektakel.De koningin heeft de wens om een dochtertje te krijgen met een huid zo wit als sneeuw, haren zo zwart als ebbenhout en lippen zo rood als bloed. Kort na de geboorte van dit dochtertje, Sneeuwwitje, sterft de koningin. De koning hertrouwt daarna en de stiefmoeder van Sneeuwwitje is een erg ijdele vrouw. Elke dag vraagt ze aan haar magische spiegel, “ spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het hele land?”. Waarop de spiegel antwoordt dat zij dat is. Wanneer sneeuwwitje 7 jaar oud is, is zij inmiddels veel knapper dan de stiefmoeder en de spiegel zegt dan ook dat zij 1000 x mooier is.De koningin kan dit niet verdragen en wil Sneeuwwitje dood. Daarom beveelt ze de jager om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en haar daar te doden. Dat kan de jager niet over zijn hart krijgen en laat Sneeuwwitje ontsnappen. Hij neemt de lever en longen van een zwijn mee en vertelt dat het prinsesje dood is. In het bos komt Sneeuwwitje bij een klein huisje, dat van de zeven dwergen. Hier eet en drinkt ze wat waarna ze in slaap valt. Als de dwergen thuiskomen zien ze Sneeuwwitje. Ze vinden haar zo mooi dat ze haar laten liggen. De volgende morgen stelt Sneeuwwitje zich voor aan de zeven dwergen, vertelt wat er gebeurd is en ze mag blijven in ruil voor het doen van het huishouden.Inmiddels heeft de koningin weer aan haar toverspiegel gevraagd wie de mooiste van het land is. De toverspiegel vertelt dat dit nog steeds Sneeuwwitje is en dat ze in het bos bij de zeven dwergen woont. De koningin verkleedt zich als een oud vrouwtje en met een giftige appel brengt de stiefmoeder Sneeuwwitje in een magische diepe slaap, waaruit Sneeuwwitje alleen kan ontwaken wanneer iemand haar uit liefde kust. De dwergen denken dat Sneeuwwitje dood is en diepbedroefd leggen ze haar in een glazen kist.​ Uiteindelijk komt er een prins langs die Sneeuwwitje kust, waarna ze weer wakker wordt. Sneeuwwitje trouwt met de prins en ze leven nog lang en gelukkig.

Tijdens de kerstvakantie in Capitole Gent!
4 & 5 januari 2024 om 14u00 in Capitole Gent

close

@primadonnaevents