Hét familieballet bij uitstek

Prima Donna Events presenteert tijdens de kerstvakantie De Notenkraker, beter bekend als dé grootste kerstklassieker aller tijden, in een vernieuwende & feeërieke versie! Virtuoze danspartijen, het schitterende corps de ballet, magische decors & kostuums, de betoverende muziek van Tchaikovsky gespeeld door een live symfonisch orkest, in totaal meer dan 100 artiesten bezorgen een wervelend dansspektakel. Het kerstsprookje gebaseerd op Alexandre Dumas versie van “De Notenkraker en de Muizenkoning”, geschreven door E. T. A. Hoffmann houdt groot en klein twee uur lang in de ban. Laat de magie haar werk maar doen, beleef tijdens de kerstvakantie een onvergetelijke familie ervaring van 26 december 2023 tot en met 7 januari 2024 in Antwerpen, Brugge, Hasselt & Gent!

Scènebeelden

Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events
Scènebeeld Prima Donna Events

​Dé grootste kerstklassieker aller tijden ​​

Met meer dan 100 artiesten op scène
Een live symfonisch orkest
Feeërieke kostuums & decors
In een magische enscenering
​De kerstklassieker voor de hele familie

Sfeerbeeld Prima Donna Events

Het verhaal

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum, Clara krijgt van haar mysterieuze peetvader Drosselmeyer een houten notenkrakerpop cadeau. Om klokslag middernacht vult de kamer zich met muizen, de kerstboom schiet gigantisch de hoogte in en de notenkrakerpop groeit tot mensengrootte. Voor Clara beseft wat er allemaal gebeurt, bevindt Clara zich middenin een gevecht tussen een leger van peperkoekensoldaten en muizen. Clara en De Notenkraker verslaan de Muizenkoning, nadat de muizen verdwenen zijn verandert de Notenkraker in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar het woud, waar de sneeuwvlokken rond hen dansen. Samen gaan ze richting het koninkrijk van de prins en beleven ze wonderbaarlijke avonturen. De volgende ochtend ontwaakt Clara als uit een mooie droom…Maar was het wel een droom?

Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Choreagrafie: Marius Petipa, Lev Ivanov
Libretto: geschreven door Marius Petipa en Ivan Vsevolosjki.
Duur: 2u00 inclusief pauze, 2 Aktes

TIJDENS DE KERSTVAKANTIE
26 december 2023 in Antwerpen
2, 3, 6, 7 januari 2024 in Brugge, Hasselt, Gent

Synopsis

Eerste bedrijf:

Het is kerstavond bij de familie Stahlbaum, familie en vrienden versieren samen de kerstboom en de kinderen openen vreugdevol hun pakjes. Klokslag acht uur komt een mysterieuze figuur de kamer binnen. Het is Drosselmeyer, Clara’s peetvader, een goochelaar en getalenteerd speelgoedmaker. Hij heeft vier levensechte poppen mee die een dans opvoeren, de kinderen kijken vol bewondering toe. Vervolgens verdwijnen de poppen maar Drosselmeyer heeft een ander geschenk voor hen: een houten notenkrakerpop. De kinderen zijn teleurgesteld en negeren de notenkraker. Behalve Clara, zij houdt onmiddellijk van de pop. Clara’s broer Fritz maakt de notenkraker met opzet stuk, Clara is erg verdrietig.’s Nachts kan Clara niet slapen, ze gaat in de woonkamer op zoek naar haar notenkraker. Wanneer ze hem vindt, slaat de klok middernacht en ziet ze Drosselmeyer boven op de staande klok zitten.Plots vult de kamer zich met muizen, de kerstboom schiet gigantisch de hoogte in en de notenkrakerpop groeit tot mensengrootte. Voor ze beseft wat er allemaal gebeurt, bevindt Clara zich midden in een gevecht tussen een leger van peperkoekensoldaten en muizen. Onder leiding van de Muizenkoning, eten de muizen de peperkoeken soldaten op. De Notenkraker stuurt versterking in de vorm van tinnen soldaten en poppen. Wanneer de Muizenkoning op de nog steeds gewonde Notenkraker afkomt, grijpt Clara in door haar slipper te gooien. Dit leidt de Muizenkoning af en de Notenkraker kan hem neersteken. De muizen trekken zich terug.Nadat de muizen verdwenen zijn verandert de Notenkraker in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar het woud, waar de sneeuwvlokken rond hen dansen. Samen gaan ze richting het koninkrijk van de prins.

Tweede bedrijf:

Clara en de prins reizen naar Snoepgoedland, daar waar de Suikerboonfee het voor het zeggen heeft in afwachting van de terugkeer van de prins. De prins vertelt de Suikerboonfee hoe Clara hem redde van de Muizenkoning. Ter ere van de jonge heldin vieren lekkernijen van over de hele wereld feest: chocolade uit Spanje, koffie uit Arabië, thee uit China en zuurstokken uit Rusland. Hierbij brengen ze nationale dansen. Ze worden opgevolgd door Deense schapenhoedsters, de gembermama en haar kinderen en walsende bloemen. Ten slotte brengen de Suikerboonfee en haar page een pas de deux. Het snoepgoed brengt een laatste wals. De Suikerboonfee begeleidt Clara en de prins van hun troon en brengt de twee naar een door rendieren getrokken slee. Clara en de prins vertrekken met de slee en zwaaien naar al hun onderdanen.

close

@primadonnaevents